Βιωματικο Εργαστηριο στο μαθημα ΕΚΦΡΑΣΗ - ΕΚΘΕΣΗ της Α ΛΥΚΕΙΟΥ

Το ταξίδι στο μέλλον ξεκινάει από το σχολείο

Βιωματικο Εργαστηριο στο μαθημα ΕΚΦΡΑΣΗ - ΕΚΘΕΣΗ της Α ΛΥΚΕΙΟΥ

Στο πλαίσιο της ύλης του μαθήματος της Έκφρασης-Έκθεσης της Α΄Λυκείου, και με αφορμή τη θεματολογία "Γηρατειά-τρίτη ηλικία" και "Γέλιο-κωμικό στοιχείο", οργανώθηκε στα τμήματα Α5 και Α7 βιωματικό εργαστήριο στις 13/04 και 11/04 αντίστοιχα. 
 
Εμψυχωτής και υπεύθυνος από κοινού με την καθηγήτρια Κ. Πανούση στην πλαισίωση του συγκεκριμένου εργαστηρίου με τίτλο "Εκεί που ήσουν, ήμουν...!", ήταν ο εκπαιδευτικός Α. Τσάπελης (ΠΕ06 Εσπερινό Γυμνάσιο ΛΤ Κω, και συνιδρυτής της πλατφόρμας Edushorts, εκπαιδευτικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από ταινίες μικρού μήκους). 
 
Τα παιδιά εκφράστηκαν μέσα από χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς, σωματικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Παρακολούθησαν  την βραβευμένη ταινία μικρού μήκους "Boo!" (2012) και μέσα από την ταινία αυτή, προβληματιστηκαν σχετικά με τον χρόνο που περνάει, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, ενώ παράλληλα ανέπτυξαν εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με το πότε θα πρέπει να σταματάει ένα αστείο, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αστείου και πότε μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κατι ως αστείο. Η ταινία πραγματεύεται ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, και την ιδιαίτερη σχέση που έχουν αναπτύξει, αφού αστειεύονται μεταξύ τους καθημερινά κάνοντας πλάκα με το θέμα του θανάτου. Τον μεγαλύτερο, ίσως, φόβο της τρίτης ηλικίας. 
 
Το εργαστήριο, το οποίο διήρκεσε τις δύο πρώτες ώρες και για τα δύο τμήματα, ολοκληρώθηκε με την ευχή να αξιοποιούμε σε τέτοιο βαθμό το χρόνο που φεύγει, ώστε η ζωή κάθε μέρα να είναι γεμάτη εμπειρίες, καλές πράξεις και πολύ γέλιο.
 
*Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον διευθυντή κ. Χρήστο Κακαβά για την άδεια πραγματοποίησης αυτού του εργαστηρίου, καθώς και της συναδέλφου κ. Σταυρούλας Χρηστέα και των μαθητών του Γ3, για την παραχώρηση της αίθουσας με την υλικοτεχνική υποδομή.  

 
 

ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Μπορείτε να ανοίξετε και να κατεβάσετε τα παρακάτω αρχεία.

  • PDF

    (748.1Kb)