Δραση Ευαισθητοποιησης για τη Βια κατα των Γυναικων

Το ταξίδι στο μέλλον ξεκινάει από το σχολείο

Δραση Ευαισθητοποιησης για τη Βια κατα των Γυναικων

Κάποιες φορές χρειάζεται να παρακάμψει κάνεις το πρόγραμμα διδασκαλίας ή να το προσαρμόσει στις συνθήκες του ΤΩΡΑ και της επικαιρότητας. Οι αριθμοί και τα στατιστικά δεδομένα είναι απογοητευτικά. Μπορεί να ζούμε στον 21ο αιώνα, αλλά οι αντιλήψεις και οι συμπεριφορές μας έχουν κολλήσει σε προηγούμενες εποχές. Τα στατιστικά δεδομένα για τις #γυναικοκτονίες δείχνουν ότι τέτοιου είδους δράσεις είναι επιτακτική ανάγκη. Η #βία_κατά_των_γυναικών
έχει πολλές μορφές και ακόμα περισσότερες φορες φοράει προσωπείο. Αφορά όλες τις γυναίκες, κάθε ηλικίας, κάθε οικονομικής κατάστασης, κάθε κοινωνικής τάξης, κάθε χώρου, κάθε καταγωγής. 25 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για τη Βία Κατά των Γυναικών.
 
Το Τμήμα Α5 του 4ου Λυκείου Χαλκίδας στο πλαίσιο του μαθήματος της Έκθεσης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Βία κατά των Γυναικών,συζήτησε,  προβληματίστηκε και αναζήτησε σχετικές πληροφορίες. Η παρακολούθηση κάποιων βίντεο, συζητήσεων με ειδήμονες επί του θέματος και η ανάγνωση άρθρων αποτέλεσαν αφορμές για περαιτέρω εμβάθυνση στο θέμα. Χρησιμοποιήσαμε βραχιολάκια που τα φτιάξαμε μαζί και τα οποία  έχουν χρώμα πορτοκαλί, το χρώμα της καμπάνιας για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών (#OrangeTheWorld). Στόχος, τα βραχιολάκια αυτά να αποτελέσουν αφορμή για περαιτέρω προβληματισμό και συζήτηση και με τους υπόλοιπους μαθητές. 
 
#4οΓΕΛΧΑΛΚΙΔΑΣ #16days #leavenoonebehind #orangetheworld #stopviolenceagainstwomen #stopvaw #25νοεμβρίου
 
 
Katerina Panussi
Special Education Teacher
MEdin Special Education
University of Thessaly-Hellenic Open University

Linguist-Philologist
BA., M.Phil. in Linguistics

University of Ioannina 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ